Warga Emas dan Ibu Tunggal di bantu oleh Kerajaan Pakatan RakyatEXCO Agama, Kebajikan dan Hal Ehwal Wanita, YB Zainuddin, telah mengumumkan bahawa seramai 9701 daripada warga emas, ibu tunggal, orang kurang upaya (OKU), pekerja cacat di beri bantuan oleh kerajaan negeri sepanjang tahun 2008.
Peruntukan bantuan tersebut diperolehi melalui Kerajaan Persekutuan dan juga Kerajaan Negeri.Mereka menerima Bantuan Am dengan kadar bantuan RM 50 - RM 115 sebulan. Bantuan Orang Tua sebanyak RM 300 sebulan, Bantuan OKU dan Pesakit Kronik Rm 300 sebulan, Bantuan Kanak-kanak RM 100 - 450 sebulan dan Bantuan Elaun Pekerja Cacat RM 300 sebulan.
“Dalam Bajet 2009 yang dibentang semalam, YAB MB mengumumkan akan menaikkan kadar bantuan dengan kadar paling minima RM 200 dan maksima RM 400,” kata Zainuddin


sumber: http://alhusseyn51.blogspot.com/

Ulasan:
Bilalah kerajaan negeri Johor ni nak bantu golongan ibu tunggal dan golongan daif.....sila klik sini kedaifan rakyat di Bakri, JohorResponses

0 Respones to "Warga Emas dan Ibu Tunggal di bantu oleh Kerajaan Pakatan Rakyat"

For Palestine

Boikot Israel & Amerika

Jawatan Kosong
Iklan

WebTV

WebTV (Auto Channel)

Jika anda tidak dapat menonton siaran ini, sila muat turun & install plug-in P2P TV di sini

P2P TV hanya boleh dilayari dengan menggunakan Internet Explorer dengan syarat port 3502, 5000 - 6000 dibuka di firewall.

Categories

Mari membaca al-Quran
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors