TNB digesa kaji semula kadar tarifAssalamualaikum!
Merujuk tajuk diatas, al-Bakri fil Muar ada menghantar posting tentang harga minyak dan kesan kenaikan tarif bekalan elektrik. Lihat arkib link-link dibawah yang telah dihantar oleh al-Bakri fil Muar.
Syukur alhamdulillah, ada juga pihak-pihak yang sedar tentang perkara yang mungkin sebahagian dari kita terlepas pandang.
Harakahdaily
Tue Oct 14, 08 2:43:38 pm MYT

PULAU PINANG, 14 Okt (Hrkh) - Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng hari ini meminta Tenaga Nasional Berhad (TNB) mengkaji semula kadar tarif yang dikenakan sekarang memandangkan harga minyak di pasaran dunia kian menurun.

Bernama melaporkan, beliau menyeru kajian semula kadar tarif elektrik itu perlu dalam usaha kerajaan menbendung kadar inflasi serta untuk menjamin kesejahteraan rakyat.

"Harga minyak sekarang semakin turun jadi perlulah satu kajian semula dilakukan oleh TNB, ini adalah untuk kesejahteraan rakyat.

"Masa harga minyak naik negara kita juga turut merasakan kesannya jadi apa salahnya sekiranya harga minyak turun rakyat juga dapat menikmati faedahnya," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Lim bagaimanapun tidak mengulas lanjut kadar tarif yang perlu diturunkan oleh TNB. Pada 1 Jun lepas kerajaan telah menaikkan kadar tarif elektrik sebanyak 12 peratus.

Harga minyak di pasaran dunia kini turun kepada AS$82 (RM287) setong dan beberapa penganalisis ekonomi tempatan turut meramalkan harga minyak akan terus turun berdasarkan kelembapan ekonomi dunia ketika ini.


Responses

0 Respones to "TNB digesa kaji semula kadar tarif"

For Palestine

Boikot Israel & Amerika

Jawatan Kosong
Iklan

WebTV

WebTV (Auto Channel)

Jika anda tidak dapat menonton siaran ini, sila muat turun & install plug-in P2P TV di sini

P2P TV hanya boleh dilayari dengan menggunakan Internet Explorer dengan syarat port 3502, 5000 - 6000 dibuka di firewall.

Categories

Mari membaca al-Quran
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors