LAGI TANAH ORANG MELAYU DI JUALal-Bakri fi Muar
Dua tiga hari kebelakangan ini media pro Umno/BN (UBN) mencanangkan kisah Kg.Pala. Bagaimana pula jika berlaku pengambilan tanah dinegeri-negari dibawah Umno/BN, saya pasti perkara ini mungkin tidak mendapat tempat dimedia-media elektronik.
Hmmm...... Bagi saya etika media elektronik di Malaysia bukannya berkencerungan membela atau melaporkan berita tapi lebih menulis cerita yang pro Umno/BN.
Ikuti artikel dibawah:
Dua hari yang lepas saya telah menerima panggilan dari penduduk Kampung Bukit Tempurung di kawasan Gelang Patah berkenaan dengan kampung yang telah mereka teroka pada tahun 1978 tetapi kini tanah tersebut akan di ambil oleh Pemaju. Saya hadir bersama Tuan Hj. Zul selaku Penyelia Pusat Aduan Rakyat Nusa Jaya.
Kampung Bukit Tempurung yang terletak di Gelang Patah, keluasannya 240 Hektar dan berstatus tanah pertanian.Dalam pertemuan pada sebelah petang tersebut Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Sdr. Abd.Aziz kesal kerana mereka bakal di pindahkan tanpa sebarang pampasan.Dan pihak kerajaan berjanji akan beri penempatan baru pun tanpa pampasan dan apa yang kami kesalkan di sini rumah-rumah yang kami bina hampir 32 tahun ini bakal di robohkan bagi tujuan pembangunan.
Bagi pihak Pusat Aduan Rakyat kami akan membuat satu sidang media bagi membantu penduduk kampung yang terlibat pada Jumaat ini iaitu 3hb Julai, 2009 jam 10.00 pagi bertenpat di Kampung Melayu Gelang Patah.GAMBAR ATAS SDR AZIZ,PENGERUSI BERTINDAK
Sumber: Klik disini


Responses

0 Respones to "LAGI TANAH ORANG MELAYU DI JUAL"

For Palestine

Boikot Israel & Amerika

Jawatan Kosong
Iklan

WebTV

WebTV (Auto Channel)

Jika anda tidak dapat menonton siaran ini, sila muat turun & install plug-in P2P TV di sini

P2P TV hanya boleh dilayari dengan menggunakan Internet Explorer dengan syarat port 3502, 5000 - 6000 dibuka di firewall.

Categories

Mari membaca al-Quran
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors