Komen tentang PRK Manik Urai dari aku dan blog lainal-Bakri fi Muar
PRK Manek Urai telah selesai dan kerusi tersebut dimenangi oleh Pas. Pada kebiasaannya apabila saya nak tahu parti-parti dalam BN menang atau tidak, saya akan tonton TV sebelum waktu maghrib akan keluar "Text scroll........ PR dun Nxx calon A 1234 calon B 2345....". Sejak 3-4 PRK seperti PRK Bukit Gantang, text scroll tak keluar.... jadi maknanya PR telah menang.
Tapi kali ini keluar pulak walaupun Pas memenangi kerusi tersebut. Nampak sangat propaganda UBN ini tak habis-habis nak gunakan TV. Kemudian siap ulas lagi contoh dalam Awani, dipanggilnya pemerhati-pemerhati bebas dan Umno tapi Pas atau PR tidak dijemput.
Hmmmm..... Teringat sewaktu PRK Bukit Gantang selepas kemenangan dimenangi oleh Pas maka keluarlah ulasan "...sepatutnya dengan faktor calon Pas sepatutnya mendapat majoriti lebih banyak....". Tapi tahukah pembaca, sebaik sahaja selesai penamaan calon UBN terus berkempen dalam radio... , Sepatutnya dengan segala jentera kerajaan digunakan UBN boleh menang atau mengurangkan majoriti. Sebaliknya majoriti bertambah......
Di Manek Urai calon UBN seorang yang berpendidikan tinggi, sepatutnya boleh memenangi PRK ini setelah segala jentera, media elektronik dan cetak "berkempen" untuk calon UBN. Saya nak guna ayat kementar Bukit Gantang.... "... sepatutnya faktor calon UBN ini.... Umno dapat memenangi kerusi ini..."
Kepada Allah, kami amat bersyukur dengan kemenangan ini walaupun dengan majoriti yang kecil. Kami percaya Allah hendak menunjuk sesuatu kepada pemimpin Pas supaya muhasabah diri.
Wallahualam.... bersama ini saya baca komen dari blog-blog yang saya lawati....

zabri mokhtar said...
SALAM DATO & SEMUA,AMAT MALANG BERIBU KALI SAHAM,KENAPA BANGSA MELAYU RAMAI YANG BODOH. BODOH KERANA TIDAK PANDAI MENGUNAKAN KUASA (MENGUNDI) YANG ADA DITANGAN.DAH TERANG DAN NYATA PM NAJIB BANYAK MENGHAPUSKAN KEPENTINGAN BUMIPUTRA TAPI RAMAI MELAYU MASIH MENGUNDI UMNO.SEPATUTNYA GUNAKAN KUASA UNDI INI DENGAN MENGUNDI PAS DAN TUNTUT DIKEMBALIKAN DAN DIJAGA KEPENTINGAN BUMIPUTRA.LIHAT CINA BIJAK MENGUNAKAN KUASA UNDI , LIHAT HINDRAF (INDIA)BIJAK MENGUNAKAN TUNTUTAN DAH DAPAT 15 JUTA DUIT UNTUK USAHAWAN MUDA INDIA.NAJIB TIPU DENGAN KONSEP 1 MALAYSIA. KALAU BETUL KONSEP 1 MALAYSIA. KALAU INDIA DAPAT 15 JUTA UNTUK USAHAWAN MUDA. BAGAIMANA USAHAWAN MUDA CINA, MELAYU, JAWA, MINAG, KADAZAN, BAJAU, ORANG ASLI, IBAN, SEAMANG, BUGIS, DLL.SEHARUSNYA MEREKA JUGA DAPAT 15 JUTA UNTUK USAHAWAN MUDA MEREKA.DENGAN PERTAMBAHAN/MEMBERI UNDI KEPADA UMNO INI. MENUNJUKAN/MEMBERI ISYARAT BAHAWA APA YG DIBUAT OLEH PM NAJIB. KO ORANG SOKONG DAN SETUJU DIDALAM PENGHAPUSAN HAK2 BUMIPUTRA. BODOH..BODOH…BETUL LAHIKHLAS,
12:25 AM


Responses

0 Respones to "Komen tentang PRK Manik Urai dari aku dan blog lain"

For Palestine

Boikot Israel & Amerika

Jawatan Kosong
Iklan

WebTV

WebTV (Auto Channel)

Jika anda tidak dapat menonton siaran ini, sila muat turun & install plug-in P2P TV di sini

P2P TV hanya boleh dilayari dengan menggunakan Internet Explorer dengan syarat port 3502, 5000 - 6000 dibuka di firewall.

Categories

Mari membaca al-Quran
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors