Apa Umno dah buat: `joli' dengan wang peneroka Sungai BuayaAl-Bakri fi Muar

Hari aku layar portal berita Tranungkite terjumpalah artikel dari blogger eraadin (http://eraaddin.blogspot.com), seperti tajuk diatas cuma untuk memudahkan blogger lain atau pembaca lain untuk mencari dalam engin pencarian, saya letak dihadapan tajuk "Apa Umno dah buat". Pada label pun elok diletakkan.

Balik pada kisah diatas, yang diinaya peneroka Felda berbangsa Melayu di dalam negeri bermenteri besarkan Melayu.

Ini saya cuba ambil sebahagian dari artikel Eraaddins:
Felda tersebut yang sudah bertukar Kampung Sungai Buaya apabila ladang mereka diarah jual kepada syarikat pemaju yang ditandatangani pada 23 Disember 1994 dengan janji menjadi jutawan kerana ditawarkan hampir RM1.2 juta seorang.

"Kami orang Umno amat percaya dengan janji manis kerajaan negeri, malah semasa menandatangani perjanjian pun kami tidak diberi peluang baca sebabnya perjanjian tersebut ditulis dalam bahasa Inggeris.

Oleh kerana mempercayai pemimpin Umno... masakan mereka mahu tipu kita. Maka kami yang disuruh sign pun kami ikut. Bila kes sudah jadi macam ni (pemaju tidak bayar baki) kami tunjuk perjanjian kepada peguam... peguam soal balik kita kenapa kamu sign?kalau nak tahu lebih lanjut klik disiniResponses

0 Respones to "Apa Umno dah buat: `joli' dengan wang peneroka Sungai Buaya"

For Palestine

Boikot Israel & Amerika

Jawatan Kosong
Iklan

WebTV

WebTV (Auto Channel)

Jika anda tidak dapat menonton siaran ini, sila muat turun & install plug-in P2P TV di sini

P2P TV hanya boleh dilayari dengan menggunakan Internet Explorer dengan syarat port 3502, 5000 - 6000 dibuka di firewall.

Categories

Mari membaca al-Quran
Return to top of page Copyright © 2011 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors